Bar Central

Birger Jarlsgatan 41

måndag 11.30 – 22
tisdag – torsdag 11.30 – 23
fredag 11.30 – 24
lördag 17 – 24

Hjärtligt välkommen!
08-201008
birgerjarlsgatan@barcentral.se

Winemaker-/chef dinner 20 och 21 mars

Oszkar Maurer, vinmakare från Serbien och István Bencze vinmakare
tillsammans med Dániel Kiss, stjärnkock, båda från Ungern, kommer till Sverige för första gången och gästar oss i dagarna två!

Det blir en gastronomisk resa från ungerska Bálatonsjön ner till norra Serbiens marker. Naturlig, jordnära och modern centraleuropeisk mat och dryck utlovas!

Vi samlas för ett glas och snacks i baren kl 18 för att gå till bords ca 18.30. Det blir en fem-rättersmeny tillagad och komponerad av vår nya gastronomiska ledare Zvonko Sokcic tillsammans Dániel. Till detta serverar vi viner från både Istváns och Oszkars vingårdar parallellt och i samtal med dem förklarar de både vinmakning, filosofi och allt du vill och behöver veta!
Middagen avslutas med kaffe och palinka…
(Palinka undrar du? Fruktsprit från Ungern svarar vi!)

Pris 1495 kr p.p och begränsat antal platser!

Bokning och betalning sker via vår bokningssida ovan:
Klicka dig fram till 20 eller 21 mars och använd fliken ”Winemaker Dinner” och följ instruktionerna!

birgerjarlsgatan@barcentral.se
Instagram

VINER PÅ BAR CENTRAL

Då vårt hjärta i matlagningen ligger i Centraleuropa har vi på Bar Central valt att bara servera viner från just Centraleuropa och då länder såsom Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien, Ungern, Slovakien bl a. Listan uppdateras löpande, maila oss gärna om ni vill se den innan ert besök eller bara är nyfiken på vad vi har just nu!

Vi älskar rieslingdruvan och tyngdpunkten har därför hamnat där. För tillfället har vi drygt 100 olika varav ett flertal vi serverar på glas. Botanisera även i grüner veltliner, furmint, harslevelü, sauvignon blanc, malvasia, chardonnay, juhfark, grasevina, silvaner, spätburgunder, teran, zweigelt, sankt laurent, cabernet franc, pinot noir, merlot, kadarka mfl. Torra, halvtorra, söta, strama, sträva, fylliga, eleganta och några med bubblor i…

Börja eller runda av middagen med en palinka? Just fruktsprit är som kanske bekant väldigt vanligt nere i de centrala delarna av Europa och vi har givetvis ett flertal! Bl a från ett bränneri i Bükkaranyos i nordöstra Ungern kommer våra, gjorda på aprikos, williaminepäron, vildpäron, kvitten, furmint, muskat och lagrad plommon.

För aktuell vinlista, maila oss på birgerjarlsgatan@barcentral.se så skickar vi över den, eller titta på Star Wine List,
observera att vinerna dricks och kan ta slut, är det något specifikt du är ute efter så fråga gärna om just det vinet!

Vi är väldigt glada och stolta att vara en av de utvalda av Star Wine List. Star Wine List är guiden för vinintresserade till de bästa vinbarerna och restaurangerna Sverige och nu även några länder till.

Medlemmar i Star Wine List får tillgång till uppdaterade vinlistor, inbjudningar till vinmiddagar och provningar och kan dessutom söka bland över 36000 viner som finns på vinbarerna och restaurangerna.

ÖL

Ja vi gillar verkligen öl…

”I Plzen har man kunnat dricka färsk opastöriserad Pilsner Urquell direkt från bryggeriet sedan 1842. Men det är först nu som samma upplevelse går att få på svensk mark – tack vare den nya tekniken bakom tankovna som garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och ölglaset här på Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm.”

Få din tankovna Pilsner Urquell upphälld antingen som ”Na dvakrat ”- krispig, ”Hladinka” – len eller ”Mlíko” – mjölkig. Skillnad? Kom in och prova så berättar vi mer! Eller ni kanske hellre vill boka upp er på en ölskola med vår alldeles egna Tapster och lära er allt från grunden?
Maila er förfrågan till birgerjarlsgatan@barcentral.se

I övrigt har vi ofta fler sorter från Tyskland, Tjeckien och ibland lite svenskt…