Bar Central

Birger Jarlsgatan 41

Våra öppettider:
Måndag – fredag från kl 11.30
Lördag från kl 17

Hjärtligt välkommen!
08-201008
birgerjarlsgatan@barcentral.se

Tryffeldagar from tisdag 15 oktober tsv…

För kommande event och nyheter, följ oss på Instagram och Facebook:
@barcentralbirgerjarlsgatana
Instagram

Få din Tankovna Pilsner Urquell upphälld som ”Hladinka”, ”šnyt” eller ”Mlíko”. Skillnad? Kom in och prova så berättar vi mer! Eller ni kanske hellre vill boka upp er på en ölskola med någon av våra egna Tapsters och lära er allt från grunden?
Maila er förfrågan till birgerjarlsgatan@barcentral.se

DRYCK PÅ BAR CENTRAL

Då vårt hjärta i matlagningen ligger i Centraleuropa har vi på Bar Central valt att bara servera viner från just Centraleuropa och då länder såsom Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien, Ungern, Slovakien bl a. Och vårt senaste tillskott är faktiskt ett vin från Sverige! Från Kullabergs vingård i Skåne har vi tagit hem deras 2017 Immelen av druvan Solaris samt två av deras äppelcider, en torr och en halvtorr…
Listan uppdateras löpande, maila oss gärna om ni vill se den innan ert besök eller bara är nyfiken på vad vi har just nu!

Vi älskar rieslingdruvan och tyngdpunkten har därför hamnat där. Vi har drygt 100 olika varav ett flertal vi serverar på glas. Men botanisera även i grüner veltliner, furmint, harslevelü, sauvignon blanc, malvasia, chardonnay, juhfark, mezes fehér, grasevina, silvaner, spätburgunder, teran, zweigelt, sankt laurent, cabernet franc, pinot noir, merlot, kadarka, blaufränkisch m fl. Torra, halvtorra, söta, strama, sträva, fylliga, eleganta och några med bubblor i…

Börja eller runda av middagen med en palinka? Just fruktsprit är som kanske bekant väldigt vanligt nere i de centrala delarna av Europa och vi har givetvis ett flertal! Bl a från ett bränneri i Bükkaranyos i nordöstra Ungern kommer våra, gjorda på aprikos, williaminepäron, kvitten, furmint, muskat och lagrad plommon.

För aktuell vinlista, maila oss på birgerjarlsgatan@barcentral.se så skickar vi över den.
Observera att vinerna dricks och kan ta slut, är det något specifikt du är ute efter så fråga gärna om just det vinet så lägger vi undan en pava eller fler inför ert besök!

Vi är också väldigt glada och stolta att vara en av de utvalda av Star Wine List. Star Wine List är guiden för vinintresserade till de bästa vinbarerna och restaurangerna Sverige och nu även några länder till. Klicka in er här för mer info: Star Wine List
Medlemmar i Star Wine List får tillgång till uppdaterade vinlistor, inbjudningar till vinmiddagar och provningar och kan dessutom söka bland 1000-tals viner som finns på vinbarer och restauranger runt om i världen.

Hörde vi skål?

ÖL

Ja vi gillar verkligen öl…

”I Plzen har man kunnat dricka färsk opastöriserad Pilsner Urquell direkt från bryggeriet sedan 1842. Men det är först nu som samma upplevelse går att få på svensk mark – tack vare den nya tekniken bakom tankovna som garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och ölglaset här på Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm.”

Få din Tankovna Pilsner Urquell upphälld som ”Hladinka”, ”šnyt” eller ”Mlíko”. Skillnad? Kom in och prova så berättar vi mer! Eller ni kanske hellre vill boka upp er på en ölskola med någon av våra egna Tapsters och lära er allt från grunden?
Maila er förfrågan till birgerjarlsgatan@barcentral.se

I övrigt har vi ofta fler sorter från Tyskland, Tjeckien och lite svenskt…