VINER PÅ BAR CENTRAL

Då vårt hjärta i matlagningen ligger i Centraleuropa har vi på Bar Central valt att bara servera viner från just Centraleuropa och då länder såsom Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien, Ungern, Slovakien bl a. Listan uppdateras löpande, maila oss gärna om ni vill se den innan ert besök eller bara är nyfiken på vad vi har just nu!

Vi älskar rieslingdruvan och tyngdpunkten har därför hamnat där. För tillfället har vi drygt 100 olika varav ett flertal vi serverar på glas. Botanisera även i grüner veltliner, furmint, harslevelü, sauvignon blanc, malvasia, chardonnay, juhfark, grasevina, silvaner, spätburgunder, teran, zweigelt, sankt laurent, cabernet franc, pinot noir, merlot, kadarka mfl. Torra, halvtorra, söta, strama, sträva, fylliga, eleganta och några med bubblor i…

Börja eller runda av middagen med en palinka? Just fruktsprit är som kanske bekant väldigt vanligt nere i de centrala delarna av Europa och vi har givetvis ett flertal! Bl a från ett bränneri i Bükkaranyos i nordöstra Ungern kommer våra, gjorda på aprikos, williaminepäron, vildpäron, kvitten, furmint, muskat och lagrad plommon.

För aktuell vinlista, maila oss på birgerjarlsgatan@barcentral.se så skickar vi över den, eller titta på Star Wine List,
observera att vinerna dricks och kan ta slut, är det något specifikt du är ute efter så fråga gärna om just det vinet!

Vi är väldigt glada och stolta att vara en av de utvalda av Star Wine List. Star Wine List är guiden för vinintresserade till de bästa vinbarerna och restaurangerna Sverige och nu även några länder till.

Medlemmar i Star Wine List får tillgång till uppdaterade vinlistor, inbjudningar till vinmiddagar och provningar och kan dessutom söka bland över 36000 viner som finns på vinbarerna och restaurangerna.

ÖL

Ja vi gillar verkligen öl…

”I Plzen har man kunnat dricka färsk opastöriserad Pilsner Urquell direkt från bryggeriet sedan 1842. Men det är först nu som samma upplevelse går att få på svensk mark – tack vare den nya tekniken bakom tankovna som garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och ölglaset här på Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm.”

Få din tankovna Pilsner Urquell upphälld antingen som ”Na dvakrat ”- krispig, ”Hladinka” – len eller ”Mlíko” – mjölkig. Skillnad? Kom in och prova så berättar vi mer! Eller ni kanske hellre vill boka upp er på en ölskola med vår alldeles egna Tapster och lära er allt från grunden?
Maila er förfrågan till birgerjarlsgatan@barcentral.se

I övrigt har vi ofta fler sorter från Tyskland, Tjeckien och ibland lite svenskt…