Bar Central

Birger Jarlsgatan 41

måndag 11.30 – 22
tisdag – torsdag 11.30 – 23
fredag 11.30 – 24
lördag 17 – 24

Hjärtligt välkommen!
08-201008
birgerjarlsgatan@barcentral.se

Winemaker-/chef dinner 20 och 21 mars

Oszkar Maurer, vinmakare från Serbien och István Bencze vinmakare
tillsammans med Dániel Kiss, stjärnkock, båda från Ungern, kommer till Sverige för första gången och gästar oss i dagarna två!

Det blir en gastronomisk resa från ungerska Bálatonsjön ner till norra Serbiens marker. Naturlig, jordnära och modern centraleuropeisk mat och dryck utlovas!

Vi samlas för ett glas och snacks i baren kl 18 för att gå till bords ca 18.30. Det blir en fem-rättersmeny tillagad och komponerad av vår nya gastronomiska ledare Zvonko Sokcic tillsammans Dániel. Till detta serverar vi viner från både Istváns och Oszkars vingårdar parallellt och i samtal med dem förklarar de både vinmakning, filosofi och allt du vill och behöver veta!
Middagen avslutas med kaffe och palinka…
(Palinka undrar du? Fruktsprit från Ungern svarar vi!)

Pris 1495 kr p.p och begränsat antal platser!

Bokning och betalning sker via vår bokningssida ovan:
Klicka dig fram till 20 eller 21 mars och använd fliken ”Winemaker Dinner” och följ instruktionerna!

birgerjarlsgatan@barcentral.se
Instagram

LUNCH v.8, 18 – 22 FEBRUARI
Inklusive smör, bröd och picklade grönsaker
Serveras från kl 11.30 – ca 14.30

DAGENS ”EXPRESS”LUNCH 150 (TA MED 150)
MÅNDAG
Vildsvinsragu med ostronskivling, timjansmetana och buljongkokt potatis

FYRA-ÅRSDAGS-TISDAG
Tisdagsklassikern – Boveteraggmunk, stekt fläsk och bacon, lingon, smetana, syrad kål
eller…
Sarma (serbiska kåldolmar), stark paprika, potatismos och gräddfil

ONSDAG
Kalvfärsfrikadeller, lecsó och örtstekt ris

TORSDAG
Grillad och nattbakad tri-tip, pepparsås och hasselbackspotatis

FREDAG
Friterad kolja, tartarsås, dillkokt potatis och citron

VECKANS VEGETARISKA 150 (TA MED 140)
Falafel, grillat pitabröd, koriander- och chiliyoghurt

VECKANS SOPPA 130 (TA MED 120)
Krämig jordärtskocksoppa, grillat alspånsrökt bacon och smetana

HELA DAGEN PÅ BAR CENTRAL

WIENERSCHNITZEL 265

Husets kalvschnitzel med sardell- och kaprissmör, citron, säsongsallad och pommes frites
Wienerschnitzel from veal, anchovy and caper butter, lemon, seasonal salad and French fries

2.0 SANDWICH 175/VEG 165

Fläskschnitzel, grillat och hembakat lepinjabröd, syrade grönsaker, vitlöksmajonnäs och pommes frites (vegetarisk med panerad ost)
Pork schnitzel, grilled and homemade lepinja bread, pickled vegetables, garlic mayonnaise and French fries (vegetarian with fried cheese)

UNGRAREN 155/205

Vår egengjorda paprikakryddade korv med prebranac (bakade vita bönor med lök och paprika) och picklad spetskål
Homemade sausage spiced with Hungarian pepper, baked beans with onion and bell pepper and pickled cabbage

TYSKEN 155/205

Vår egengjorda Thüringerkorv med surkål, dragonsky, senap, rostad potatis och rökt sidfläsk
Homemade Thüringer sausage with sauerkraut, tarragon sauce, mustard, roasted potato and smoked pork belly

FISKEN 295

Stekt skreitorskrygg med ljumna Vikentomater, sardeller, grillad paprika, rödlök, oliver, olivolja och rostad potatis
Fried fillet of cod with Swedish tomatoes, grilled bell pepper and red onion, olives, olive oil and roasted potato