Bar Central

Birger Jarlsgatan 41

Veckans lunch tisdag – fredag kl 11.30 – 14

För take away, ring:
08-201008

v.8, 23 – 26 februari

DAGENS LUNCH 150 (TA MED 140)
TISDAG
Tisdagsklassikern –
Raggmunk, stekt fläsk, lingon och smetana

ONSDAG
Tuppfärsbiff, surkål, potatispuré med gräslök och rökt fläsksida

TORSDAG
Pepparstekt ryggbiff, ”chimichurri”, råstekt potatis och minipaprika

SCHNITZELFREDAG
Schweizerschnitzel, ajvarstinn cole slaw och pommes frites

VECKANS SOPPA 140 (TA MED 130)
Borsjtj (rödbetssoppa) med smetana, rökt, torkad rödbeta och fläskrillette

VECKANS VEGETARISKA 150 (TA MED 140)
Pilsnerkokt bönfärschili, grillat pitabröd, tomat- och rödlökssallad

À LA CARTE – LUNCH FRÅN KL 11.30

FÖRRÄTTER & SNACKS

BAR CENTRAL KALTEPLATTE 245

För två eller fler…

VECKANS SOPPA, som förrätt 85

GRISÖRON 65

Friterade grisöron, vitlöksmajonnäs och pickles

SALTGURKA 55

Saltgurka, smetana och honung

VARMRÄTTER

TORSK 295

”Mediterranean style” med tomat, kapris, oliver, sardeller, vitlök, vitt vin och potatis

CORDON BLEU 295

Kalvschnitzel fylld med appenzellerost och rökt skinka, grillad citron, sallad och gratinerad potatispuré med gruyèreost

WIENERSCHNITZEL 195/275

Kalvschnitzel med sardell- och kaprissmör, citron, sallad och pommes frites

SCHNITZELSANDWICH 175

Fläskschnitzel i hembakat lepinjabröd, syrade grönsaker, vitlöksmajonnäs och pommes frites

OSTSANDWICH 175

Friterad emmenthalerost i hembakat lepinjabröd, syrade grönsaker, vitlöksmajonnäs och pommes frites

BUNJEVAC 165/215

Vår egen lök- och paprikakryddade korv, potatispuré med gruyèreost och dijonsenap

THÜRINGER 165/215

Vår egen Thüringerkorv, rökt sidfläsk, surkål, rostad potatis och husets senap