Bar Central

Birger Jarlsgatan 41

Veckans lunch tisdag – fredag kl 11.30 – 14

För take away, ring:
08-201008

v.49, 1 – 4 december

DAGENS LUNCH 150 (TA MED 140)
TISDAG
Tisdagsklassikern –
Raggmunk, stekt fläsk, lingon och smetana

ONSDAG
Kalvsauté och grönsaksris med persilja

TORSDAG
Pljeskavica, hembakat lepinjabröd, ajvarmajonnäs, pommes och silverlök

SCHNITZELFREDAG
Panerad fläskschnitzel, kryddig potatisgratäng och picklad blomkål

VECKANS SOPPA 140 (TA MED 130)
Krämig rotsellerisoppa, rivet äpple och rostade valnötter

VECKANS VEGETARISKA 150 (TA MED 140)
Chevré- och honungstryffelgratinerade rödbetor och blandsallad

À LA CARTE – LUNCH FRÅN KL 11.30

FÖRRÄTTER & SNACKS

BAR CENTRAL KALTEPLATTE 245

För två eller fler…

VECKANS SOPPA, som förrätt 85

GRISÖRON 65

Friterade grisöron, vitlöksmajonnäs och pickles

SALTGURKA 55

Saltgurka, smetana och honung

VARMRÄTTER

TORSK 295

Ugnsbakad torskrygg, rieslinggräddsås, forellrom och kokt potatis. Med 10gr störrom istället för forellrom – 495

CORDON BLEU 295

Kalvschnitzel fylld med appenzellerost och rökt skinka och gratinerad potatispuré med gruyèreost

WIENERSCHNITZEL 195/275

Kalvschnitzel med sardell- och kaprissmör, citron, sallad och pommes frites

SCHNITZELSANDWICH 175

Fläskschnitzel, hembakat lepinjabröd, syrade grönsaker, vitlöksmajonnäs och pommes frites

OSTSANDWICH 165

Friterad ost, hembakat lepinjabröd, syrade grönsaker, vitlöksmajonnäs och pommes frites

BUNJEVAC 165/215

Vår egen lök- och paprikakryddade korv, potatispuré med gruyèreost och dijonsenap

THÜRINGER 165/215

Vår egen Thüringerkorv, rökt sidfläsk, surkål, rostad potatis och husets senap