Bar Central

Birger Jarlsgatan 41

Våra öppettider:
Måndag – fredag från kl 11.30
Lördag från kl 17

Hjärtligt välkommen!
08-201008
birgerjarlsgatan@barcentral.se

För kommande event och nyheter, följ oss på Instagram och Facebook:
@barcentralbirgerjarlsgatana
Instagram

Veckans lunch måndag – fredag kl 11.30 – ca 14.30

V.4, 20 – 24 januari

DAGENS LUNCH 150 (TA MED 140)
MÅNDAG
Kolbazspäckad kyckling, urnebessås och råstekt potatis

TISDAG
Tisdagsklassikern – Boveteraggmunk, stekt fläsk och bacon, lingon, smetana, syrad kål
eller…
Köttfärslimpa på vildsvin, grönpepparsås och rostad potatis

ONSDAG
Nattbakad fläskkarré, portvinsstuvade champinjoner, bearnaisesås och bakad potatis

TORSDAG
Schweizerschnitzel, tomat- och bönsallad, potatispuré med bacon och ost

FREDAG
BC’s fisk- och skaldjurssoppa, knivmusslor, aioli och crostini

VECKANS SOPPA 140 (TA MED 130)
Jordärtskockssoppa, lax- och pepparrotskräm

VECKANS VEGETARISKA 150 (TA MED 140)
Paj med zucchini, tomat och ost, sallad med päronvinägrett

LUNCH À LA CARTE FRÅN KL 11.30

WIENERSCHNITZEL 265

Kalvschnitzel med sardell- och kaprissmör, citron, sallad och pommes frites
Wiener schnitzel from veal, anchovy and caper butter, lemon, salad and French fries

SCHNITZELSANDWICH 175/VEG 165

Fläskschnitzel, grillat hembakat lepinjabröd, syrade grönsaker, vitlöksmajonnäs och pommes frites (vegetarisk med panerad ost)
Pork schnitzel, grilled homemade lepinja bread, pickled vegetables, garlic mayonnaise and French fries (vegetarian with fried cheese)

BUNJEVAC 165/215

Vår egengjorda lök- paprikakryddade korv, potatispuré, karamelliserad lök och pepparrot
Homemade sausage seasoned with onion and Hungarian pepper, mashed potatoes, caramelized onions and horseradish

THÜRINGER 165/215

Vår egengjorda Thüringerkorv, rökt sidfläsk, surkål, rostad potatis och husets senap
Homemade Thüringer sausage, smoked pork belly, sauerkraut, roasted potatoes and our own mustard

MÄLARGÖS 325

Halstrad mälargösfilé, Bar Centrals ”Succotash” på majs, vita bönor och chili
Seared pike perch, our own “Succotash” with sweet corn, white beans and chili