Bar Central

STÖRRE SÄLLSKAP

För sällskap över 10 personer ser vi gärna att ni väljer ett av menyalternativen.
En och samma meny för alla i sällskapet och behöver beställas minst två vardagar före ert besök.

Ring 08-201008
lättast mellan 10-11.30 och 14-16 eller maila birgerjarlsgatan@barcentral.se

Avbokning eller bortfall av betydande mängd gäster (20% eller fler) debiteras 75% av menykostnaden om det sker inom 48 timmar från besöket och till 100% för alla under antalet bokade gäster vid ändring samma dag.

Birger Jarlsgatan 41

Våra öppettider:
Måndag – fredag från kl 11.30
Lördag från kl 17

Hjärtligt välkommen!
08-201008
birgerjarlsgatan@barcentral.se

För kommande event och nyheter, följ oss på Instagram och Facebook:
@barcentralbirgerjarlsgatana
Instagram

Vi håller öppet tom lördag 21 december sen tar vi jul- och nyårsledigt för att öppna upp igen för middag 2 januari 2020!
From tisdag 7 januari gäller våra vanliga öppettider för lunch och middag…

STÖRRE SÄLLSKAP

För sällskap över 10 personer ser vi gärna att ni väljer ett av menyalternativen.
En och samma meny för alla i sällskapet och behöver beställas minst två vardagar före ert besök.

Ring 08-201008
lättast mellan 10-11.30 och 14-16 eller maila birgerjarlsgatan@barcentral.se

Avbokning eller bortfall av betydande mängd gäster (20% eller fler) debiteras 75% av menykostnaden om det sker inom 48 timmar från besöket och till 100% för alla under antalet bokade gäster vid ändring samma dag.

HÖST-/VINTERMENY TOM 21 DECEMBER…

Meny 1 – Bar Central Klassikern

BAR CENTRAL KALTEPLATTE

Blandade centraleuropeiska charkuterier, ost och pickles
Assorted cold cuts, cheese and pickles

wienerschnitzel

Husets kalvschnitzel, sardell- och kaprissmör, pommes frites, säsongssallad och citron
Wiener schnitzel from veal, anchovy and caper butter, french fries, seasonal salad and lemon

STRUDEL

Klassisk strudel med äpplen, russin, valnötter och vaniljglass
Classic strudel with apples, raisins, walnuts and vanilla ice cream

PRIS 455

Meny 2 – Vegetarisk (kan göras vegan)

JORDÄRTSKOCKA

Friterade jordärtskockor med pístamajonnäs
Deep fried jerusalem artichokes with spicy mayonnaise

ROTSELLERI”SCHNITZEL”

Panerad olivoljebakad rotselleri, rostade rödbetor, sallad på grönkål med sherryvinägrett och sötpotatisaioli
Breaded and fried vegetarian ”schnitzel” of celeriac, roasted beet roots, kale salad with sherry vinaigrette and sweet potato aioli

SORBET

Hemvevad sorbet ”kvällens smaker”
Homemade sorbet ”tonight’s flavours”

PRIS 345

HÖST-/VINTERMENY TOM 21 DECEMBER…

MENY 3 – HÖST/VINTER

KLASSISK LÁNGOS

Lángos med riven ost, gräddfil och silverlök
Lángos with cheese, sour cream and silver onion

VÄSTERHAVSTORSK

Ugnsbakad västerhavstorsk, friterade jordärtskockor och tokajgräddsås med forellrom
Baked cod, deep fried jerusalem artichokes and Tokay wine sauce with trout roe

GLASS

Hemvevad glass ”kvällens smaker”
Homemade glass ”tonight’s flavours”

PRIS 455

MENY 4 – JULEMAT PÅ VÅRT VIS

CAVIARLÁNGOS 20 GR

Lángos, Osetra caviar, gräddfil, silverlök och citron
Lángos, sturgeon roe, sour cream, silver onion and lemon

FLÄSKSIDA

Stekt fläsksida med husets blodpudding, rostad potatis och äppelvinägersky
Seared pork belly with homemade black pudding, roasted potatoes and apple vinegar sauce

PÄRON

Vinkokt päron med rostade hasselnötter och saltkaramellglass
Wine cooked pear, rosted hazelnuts and salt caramel ice cream

PRIS 690

EGENKOMPONERAD MENY

SÄTT IHOP DINA EGNA ÖNSKEMÅL FRÅN VÅR A LA CARTEMENY OCH VI ÅTERKOMMER MED MENYPRISET

Make your own menu from our a la carte and we get back to you with set menu price