Bar Central

Våra öppettider t o m 22 december:
Tisdag – fredag från kl 11.30
Lördag från kl 17
(Måndag 19 december extraöppet från 11.30)

Bar Central
Birger Jarlsgatan 41
111 45 STOCKHOLM
08-201008
birgerjarlsgatan@barcentral.se

Birger Jarlsgatan 41

Våra öppettider t o m 22 december:
Tisdag – fredag från kl 11.30
Lördag från kl 17
(Måndag 19 december extraöppet från 11.30)

Bar Central
Birger Jarlsgatan 41
111 45 STOCKHOLM
08-201008
birgerjarlsgatan@barcentral.se

DRYCK PÅ BAR CENTRAL

Då vårt hjärta i matlagningen ligger i Centraleuropa har vi på Bar Central valt att bara servera viner från just Centraleuropa och då länder såsom Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien, Ungern, Slovakien bl a, och lite från Sverige!
Listan uppdateras löpande, maila oss gärna om ni vill se den innan ert besök eller bara är nyfiken på vad vi har just nu!

Vi älskar rieslingdruvan och tyngdpunkten har därför hamnat där. Men botanisera även i grüner veltliner, furmint, harslevelü, sauvignon blanc, malvasia, chardonnay, juhfark, mezes fehér, grasevina, silvaner, spätburgunder, teran, zweigelt, sankt laurent, cabernet franc, pinot noir, merlot, kadarka, blaufränkisch m fl. Torra, halvtorra, söta, strama, sträva, fylliga, eleganta och några med bubblor i…

Börja eller runda av middagen med en palinka? Just fruktsprit är som kanske bekant väldigt vanligt nere i de centrala delarna av Europa och vi har givetvis ett flertal! Bl a från ett bränneri i Bükkaranyos i nordöstra Ungern kommer våra, gjorda på aprikos, williaminepäron, kvitten, furmint, muskat och lagrad plommon.

För aktuell vinlista

Maila oss på birgerjarlsgatan@barcentral.se så skickar vi över den.
Observera att vinerna dricks och kan ta slut, är det något specifikt du är ute efter så fråga gärna om just det vinet så lägger vi undan en pava eller fler inför ert besök!

Vi är också väldigt glada och stolta att vara en av de utvalda av Star Wine List. Star Wine List är guiden som rekommenderar sina favoritvinställen runt om i världen, här kan du dessutom se vinlistor från de flesta av de listade etablissemangen och söka bland tiotusentals viner. Klicka in er här för mer info:

Star Wine List

Hörde vi skål?

ÖL

Ja vi gillar verkligen öl och framförallt pilsner…

”I Plzen har man kunnat dricka färsk opastöriserad Pilsner Urquell direkt från bryggeriet sedan 1842. Men det är först nu som samma upplevelse går att få på svensk mark – tack vare den nya tekniken bakom tankovna som garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och ölglaset här på Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm.”

Få din Tankovna Pilsner Urquell upphälld som ”Hladinka”, ”šnyt” eller ”Mlíko”. Skillnad? Kom in och prova så berättar vi mer!

I övrigt har vi ofta fler sorter från Tyskland, Tjeckien och lite svenskt…